Uuden aikakauden eli New Agen valheet

1.) Jumala on on luomakunta, vrt. Panteismi. Hän on persoonaton, energialähde,Luova voima, Kosminen olento jne.

Raamattu kuitenkin opettaa, että Jumala on luomakunnan yläpuolella - Hän on sen Herra ja koko kaikkeuden. Hän on persoonallinen Jumala, jolla kolme persoonaa,  kolmiyhteys.
 
2.) Valaistu ihminen ei ole hyvä tai paha. Valaistu ihminen tarkoittaa henkilöä, joka on saanut okkultista eli esoteeristä tietoa.

Raamatun mukaan kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla eli tarvitsevat pelastusta, Room. 3:10, Psalmi 14
 
3.) Jeesus ei kuollut maailman syntien vuoksi. Kristinusko on verinen uskonto.

Raamatun mukaan Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa 2. Kor. 5:19. Vain uskomalla Jeesukseen Jumalan Poikana ja omakohtaisena syntien sovittajana ihminen pelastuu kadotukselta, Room. 10:9-13
 
4.) Jeesus oli eräs jumala, eräs täydellinen mestari- ei muuta.

Raamatun mukaan hän on Jumalan ainosyntyinen Poika, jolle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä, 1 Joh. 2:20-25, Kol 1:14-19, 2:9-10, Matt. 28:18-20.
 
5.) Ihmisen on itse otettava vastuu teoistaan ja annettava itselleen anteeksi. Ei kukaan ulkopuolinen voi antaa anteeksi virheitämme.

Raamatun mukaan Jumala voi antaa anteeksi synnit katuvalle ja syntinsä tunnustavalle ja hylkäävälle, 1 Joh. 1:2-9
 
6.) Ihmisellä on monta elämää- jälleensyntymistä.

Raamatun mukaan ihmisellä on vain yksi elämä, Joh. 3:16, Heb. 9:27
 
7.) Ihminen voi hyvien tekojen kautta ja valaistumisen kautta kehittyä jumalaksi ja yhtyä jumaluuteen. Pahat teot lisäävät kärsimystä seuraavassa elämässä.

Raamatun mukaan armosta me olemme pelastetut uskon kautta, emme tekojen kautta, Ef. 2:8-9 kts. uudestisyntyminen
 
8.) Lihan syöminen tuottaa ihmiselle negatiivista karmaa. Vain kasvisruoka on hyväksyttävä.

Raamatun mukaan kaikki ruoka paitsi verotuotteet ovat sallittuja, Kol. 2:16, 1 Tim. 4:3
 
9.) Raamattu on riittämätön opas. Kaikki muut henkiset kirjoitukset ovat tarpeen.

Raamattu on kuitenkin ainostaan Jumalan Sanaa, jonka uskovaiset profeetat ym. Jumalan Hengen inspiroimina ovat Herralta saaneet, 2 Piet. 1:21, Room. 15:4, 16:26, Apt. 17:2,11, 18:28 , Jer. 1:12.

Raamatun luotettavuus ilmenee myös toteutuneissa profetioissa: Messias, Israelin kansa, seurakunta ja pakanakansat. Katso lisäksi kertomus syntiinlankeemuksesta, 1 Moos. 1:3. Tässä huomaamme perusvalheet, jotka saatana syötti Eevalle: 1.) ette suinkaan kuole (jäll.synt.oppi) 2.)...aukenevat teidän silmänne (esoteerinen eli salattu tieto, okkultismi, noituus) 3.) ..niinkuin Jumala tietämään hyvän ja pahan (käsitys ihmisen jumaluudesta). Huomaamme, että ihmisen taipumus hankkia tietoa salatusta on ikivanha ja peräisin syntiinlankeemuksesta.

Katso lisäksi: Eksyttäjät, Paavo Hiltunen ja Leo Meller, v. 1992 Varoitus: Ultra-lehti ja Henkimaailma-lehti sisältävät okkultistista materiaalia. vrt. Uudestisyntyminen