Tatuointi, lävistäminen sekä renkaat

​3 Moos. 19: 28. ... älkääkä koristelko itseänne ihopiirroksilla. Minä olen Herra.

Tatuointi ei siis ole sopivaa ja suositeltavaa kenellekään- eikä varsinkaan uskoville. Kysymys ei ole kuitenkaan pelastuksesta. Me pelastumme Jumalan  armosta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.

Suomalais-ranskalaisen tutkimuksen mukaan viiden maan aikuisista peräti 18,5 prosentilla on tatuointi, yleisimmin 25–34-vuotiailla. Naisilla tatuoinnit ovat pari prosenttiyksikköä yleisempiä kuin miehillä. Tatuointeja oli Yhdysvalloissa 31,5 prosentilla, Brasiliassa 22,3 prosentilla, Ranskassa 18 prosentilla sekä Kiinassa ja Venäjällä 12 prosentilla.

...nykyisin suomalaisilla aikuisilla 15–20 prosentilla on yksi tai useampi tatuointi, Helsingin yliopistollisen sairaalan ihotautien erikoislääkäri, dosentti Nicolas Kluger sanoo tiedotteessa.

Tutkimuksen mukaan yleisimmät syyt ottaa tatuointi on jonkin tärkeän rajapyykin ylittäminen, itsen koristelu, yksilöllisyys, rakkauden tai kiintymyksen ilmaiseminen ja itseilmaisu. Näissä vastauksissa oli jonkin verran vaihtelua maittain ja sukupuolittain.

Ihotauti, kuten psoriasis, vitiligo tai punajäkälä, leviää tatuoituun kohtaan. Psoriaasia sairastavista 6,6 prosentilla oli tatuointien aiheuttamia ihokomplikaatioita, kuten vesirakkuloita, kutinaa ja allergisia oireita. 9.1.20 TS

Lävistäminen on sekin vanha tapa varsinkin pakanamaissa. 5 Moos. 15: 16. Mutta jos hän sanoo sinulle: 'En tahdo lähteä luotasi', koska hän rakastaa sinua ja sinun perhettäsi ja koska hänen on ollut sinun luonasi hyvä olla, 17. niin ota naskali ja pistä se hänen korvansa läpi oveen; olkoon hän sitten sinun orjasi ainiaan. Samoin tee myös orjattarellesi. Lävistäminen on suurta muotia nykyään. Renkaiden kiinnittäminen saattaa kuitenkin muodostaa terveysriskin. Erilaiset pahat sairaudet saattavat levitä, mikäli hygienia ei ole kunnossa. Lisäksi vaarana ovat allergiset reaktiot. Eräissä kouluissa renkaat ja metallikorut on kielletty, koska liikuntatunneilla ne saattavat aiheuttaa vammoja. Uskovilla ei pitäisi olla tällaisia- ne kuuluvat shamanismiin, noituuteen, satanismiin ja saatananpalvontaan. Erilaisiin esineisiin voi sisältyä okkultistista pahuutta, mikäli ne on taiottu tai siirretty niihin henkivalta eli demoni tms.

Korvarenkaat edustaa Raamatun maailmassa niitä tapoja, joita kaananilaisilla kansoilla oli. 1 Moos. 35 luvussa huomaamme ensimmäisen herätyksen. Sen keskeinen osa oli vieraiden jumalien poistaminen Jaakobin perheessä. Korvarenkaatkin saivat lähteä. Tuomarien kirjan 8.luvussa kerrotaan myös kultaisista nenärenkaista. Korvarenkaat ja silmien ympäristön koristelu mustalla eivät ole uskovalle suositeltavia. Noidilla on aina ollut tapana silmien vahva meikkaaminen-vrt. Iisebel. 2 Kun. 9:30. Tämä iisebelin henkivalta vaikuttaa ajassamme: feminismi, naisenergia, seksuaalinen poikkeavuus, lesbolaisuus, porno jne. Nainen saa meikata, mutta siinäkin pitäisi olla kohtuullinen. Korvarenkaiden sijaan voi käyttää korvanappeja. Huom! kehoitus naisille 1 Piet. 3:1-7