Huumeet

Huumeet ovat eräs aikamme todellinen ongelma, joka koskettaa runsaasti yli 100 milj. lasta ja nuorta. Piilokäyttäjien määrä on suuri. Lisäksi tulevat rauhoittavien lääkkeiden väärinkäyttäjät. Monesti on kyseessä ns. sekakäyttö. Käytetään alkoa,  pillereitä ja huumeita tai liimoja aina sen mukaan mitä on saatavilla. Nykyään on  keskusteltu sallivammasta linjasta esim hashiksen suhteen. "Joidenkin mielestä kannabiksen käyttäjä ryhtyy todennäköisemmin käyttämään  myös muita huumeita kuin sellainen, joka ei käytä kannabista."   ....  "Kynnys kovien huumeiden käyttöön pienenisi joka askelmalla." lähde: Apupyörä 3/2002 s.27 (kts. nrot 1-2/2002).  Huumeet eivät ole kenenkään yksityisasia, koska ne lisäävät turvattomuutta, rikollisuutta, terveyshaittoja - hi-virusta ym.,  tapaturmia, itsemurhia, laiminlyöntejä koulussa , yhteiskunnan ja siten veronmaksajien menoja ym. Kukaan ei suunnittele ryhtyvänsä ongelmakäyttäjäksi. Vanhempien ym. tulisi kiinnittää huomio mm. lasten ja nuorten  hajuun ja kotiintulokuntoon. Jos tullaan kotiin selvänä- hymyilevänä ja silmät punaisina- kyseessä saattaa olla huumeet. Lisäksi henkilö saattaa olla hyvin iloinen tai erittäin nälkäinen tullessaan kotiin. Tavaroiden katoaminen on merkki siitä, että niitä myydään, jotta saataisiin aineita. Samoin se, että nuori lainailee rahaa omaisiltaan. Makea haju nuoren huoneessa on varma merkki huumeesta. Näihin asioihin saa apua sosiaalipuolen ihmisiltä ja huumepoliisilta. Kannattaa ajoissa ryhtyä toimiin, jos vähänkin epäilee. Apupyörä 2/2002 ja 2/2003 käsittelee mm. kannabista, heroiinia, ekstaasia, hepatiittia ym. aiheesta lisää: http://www.hus.fi

Raamattu kieltää huumeet: 5. Mooseksenkirja 29:18 ;"älköön teidän keskuudessanne olko juurta, josta kasvaa koiruohoa ja marunaa."  Voit rukoilla: Jeesus, tulen eteesi viimeisin voimin -en enää jaksa , ota minut vastaan juuri nyt. Tahdon luovuttaa elämäni, huumehimoni ja haluni Sinulle Herra Jeesus -armahda minua ja anna syntini anteeksi. Kiitos, että autat ja pelastat minut rakkautesi tähden. Anna minulle voimaa elää vapaana, täytä minut Pyhällä Hengellä- aja vihollinen pois elämästäni. Jeesuksen nimessä amen. Muista, että sinun tulee aina uudelleen täyttyä Pyhällä Hengellä, jotta et uudelleen lankeaisi-älä jää yksin, vaan soita ja lähde uskovien yhteyteen. Matt. 12:44, Luuk.15 11:25    

Kannabis

Koulurauhaa 4/2020 julkaisu, Sakari ”Sikke” Pihlaja, Päihteistä selviytyneen tarina:

”Kaikki huumeet ja päihteet houkuttaa, koukuttaa, orjuuttaa, valehtelee ja tekee ihmisistä tahdottomia tsombeja (tahdoton olio), joiden elämä on seuraavan annoksen etsimistä, mitään muuta ei ole. Ihmissuhteet katkeavat, kodit muuttuvat vankiloiksi ja hoitolaitoksiksi. Ystävät ja perheenjäsenet katoavat ympäriltä. Ne sairastuttavat ja lopulta tappavat. Ei ole olemassa yhden yhtäkään vaaratonta päihdettä! Ei ainoatakaan!”

”Nuorille kannabiksen vaaroista pitää puhua suoraan. Kukaan ei voi tietää koskaan etukäteen, miten hasis ja marihuana vaikuttavat. Ei voi tietää aiheuttaako kama psykoosin ja jos aiheuttaa niin missä käytön vaiheessa. Jokainen ihminen on yksilö. Jollekin riittää pari henkäystä, joku tarvitsee enemmän.”

”Puheet, joiden mukaan kannabis pitäisi vapauttaa, koska siinä ei ole mitään vaarallista, on valhetta. Riippuvuus voi tulla ensimmäisestä kokeilusta. On inhottavaa ja kamalaa, että jopa jotkut ”viisaat” politiikot ja muut päättäjät ovat ehdottamassa Kannabiksen vapauttamista. Se on oikeasti vaarallinen aine. Olen nähnyt paljon ihmisiä, jotka ovat pilvellä kiskoneet itsensä ihan pihalle elämästä, täysin tahdottomiksi tsombeiksi. Moni on pilven käytön seurauksena tappanut itsensä.”

Eduskunnan pitäisi kuulla tällaisia asiantuntijoita, joilla on ns. elämänkokemusta.