Isoveli ja 5G


Ajankohtaista, katso youtube-video alla olevasta linkistä

5G verkko


Telesteen älypysäkki TS. 18.6.2021

Dubain maailmannäyttelyyn

Valaisinpylväisiin on integroitu 5G-tukiaseman ohella muun muassa sää-ja ilmanlaatusensoreita, videokameroita, näyttöjä, tutka-, lidar- ja tarkkuuspaikannuslaitteita sekä sähköautojen latausyksikkö. 5G-verkko toimii millimetriaalloilla, jolloin signaali kantaa lyhyitä matkoja. Kysymys on myös itseohjautuvien autojen tulosta.

5G:ssä on kysymys siitä, että nykyiset ja uudet verkkoyhteydet toimisivat yhteen sen mukaan, mikä on paras käytettävissä oleva yhteys.

Hyvin korkeat radiotaajuudet ovat tulossa verkkoihin. Nyt 4G 800 mhz 2,6 gigan välillä, 5G tulee jopa 30-70 gigan taajuuksille. Siitä seuraa lyhyt kantomatka sekä heikko kuuluvuus seinien läpi. Tukiasemia tarvitaan siksi runsaasti lisää. Kentien jopa jokaiseen valaisinpylvääseen. MB 3/2015 s. 60.

Tulossa älypuhelimia lisää, koteihin energiamittareita, palo ja sähköhälyttimiä. Langattomat anturit ilmoittavat valaistuksesta, parkkipaikoista ym. Sähköautoihin on tulossa lisää erilaisia sovelluksia mm. navigointiin. Itseohjautuvat autot tarvitsevat jatkuvan verkkoyhteyden. Teollisuus tarvitsee verkkoja iot-laitteiden etäohjausta ja -valvontaa varten.

Älykäs koti, jossa on erilaisia antureita ja mikrosiruja verkossa. Määrän arvioidaan nousevat 20 mrd:n määrään pian. Erilaisia älylaitteita voidaan hakkeroida, mikä merkitsee tietoturvan kannalta riskejä. Mitä jos kovalla pakkasella joku säätää lämmityksen pois, kun olet itse ulkomailla. Erilaisiin laitteisiin on mahdollista ohjelmoida haittakoodi, mistä on merkittävä harmia. Salasanat ovat usein liian yksinkertaisia älylaitteissa. Lisäksi varusohjelmia tulisi päivittää aika ajoin.

Reitittimien vahva suojaus on perusta, jolle on hyvä rakentaa. Erilaisiin palomuureihin on syytä panostaa jatkossakin. Lue lisää MB 3/2016

Anturit ovat tulossa kaikkialle. Ne ovat osa älykotien, älykaupunkien tulevaa toimintaa. Teollisuus käyttää jatkossakin aina pienempiä antureita ja turvatarroja.MB 7/2015

Käteistä suosivat alakynnessä TS 1.6.21

Liki 350000 suomalaista suosii käteistä, satunnaisesti 70 % väestä

Joka viides suomalainen käyttää mielellään käteistä. Yli 80 vuotiaista 38 %.

TS. 19.3.2020 Elisa on rakentanut 5G-verkkoa Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Tampereella, Jyväskylässä, Lahdessa, Oulussa, Turussa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Vaasassa, Seinäjoella, Kuusamossa, Joensuussa ja Raisiossa. Dna on puolestaan rakentanut 5G-verkkoa Turun seudulla, Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Sipoossa, Tampereella, Liedossa, Hyvinkäällä, Ruskossa ja Raisiossa.

Langaton 5G on vaihtoehto valokuidulle. 5G-mokkula voidaan asentaa rakennuksen ulkoseinään, josta se jaetaan käyttäjille.

TS. 21.11.2020 6G hakee jo muotoaan. Kymmenen vuoden kuluttua maailmassa on yli 500 mrd internettiin kytkettyä esinettä. Tämä kaiken hoitamiseen tarvitaan lisää kapasiteettia, johon tarvitaan uutta teknologiaa. Professori Matti Latva-aho Oulun yliopistosta, että 6G-teknologiassa on kyse muustakin. 5G-teknologia ei ole kaikin osin täyttänyt siihen kohdistuneita odotuksia. Suomen Akatemia ryhtyi vuonna 2018 rahoittamaan Oulun yliopiston 6G-tutkimushanketta, jonka tarkoituksena on pitää Suomi teknologian huipulla myös ensi vuosikymmenellä.

Asiantuntijoiden mukaan 6G tuo entistä enemmän kapasiteettia tiedonsiirtoon, tiedonsiirto on entistä nopeampaa, ja 6G toimii erittäin luotettavasti ja käyttää entistä korkeampia taajuuksia. USA:ssa taajuuksia hallitseva viranomainen avasi viime vuonna yli 95 gigahertsin taajuusalueen kaupalliseen käyttöön ja sinne myös 6G-tekniikka tähyää. Korkea taajuusalue mahdollistaisi tiedonsiirtonopeuden yli kymmenkertaistamisen 5G.n nopeuksista.

Itse ajavat autot ja autonominen liikenne ei ole mahdollista ilman paljon nykyistä täsmällisempää paikannusta sekä parempaa luotettavuutta. Autonomisen liikenteen lisäksi autonomiset satamat ja teollisuusrobotit käyttäisivät 6G-tekniikkaa, vaikka ne käyttävätkin jo 5G-tekniikkaa.

On mahdollista, että 3G-verkko aiotaan poistaa lähivuosina. Sen sijaan kohta 30-vuotias 2G-verkko jäisi jäljelle. Sitä käytetään verrattain runsaasti. Esimerkiksi kotien etäluettavat sähkömittarit käyttävät sitä.

5G tulee - täydellinen valvontaverkko

Pohjoismaiden pääministerit esittivät toukokuussa 2018 yhteisen julkilausuman ”Pohjoismaista luodaan maailman ensimmäinen ja yhtenäisin alue, jossa 5G on tehokkaasti käytössä”. He haluavat nopeasti toteuttaa viidennen sukupolven langattoman verkon Pohjoismaissa. Suomi haluaa jopa olla Pohjoismaiden ykkönen.

Nyt rakennetaan jo useissa maissa 5G-tukiasemien verkkoa. Myös Suomessa näitä lähettimiävoi havaita mastoissa (laatikkomainen). Olennaista on se, että lähettimien määrää pyritään lisäämään jopa hyvin lähelle toisiaan. On puhuttu 40-100 metrin etäisyydestä. Kysymys on suurten datamäärien siirtämisestä elektromagneettisin mikrosätein. Mikrosäteilyä pidetään vaarallisena, koska kyseessä ei ole pelkkä lämpövaikutus. Asiaa tulisi tutkia huomattavasti enemmän. Liike-elämä ei sitä halua. Nyt olisi aika vaatia aikalisää tutkimusten aikaansaamiseksi.

5G Vuosina 2018-2025 rakennetaan tukiasemaverkko, jonka tärkein taajuusalue on 3,5 GHz

1. Lisää nopeutta

2. Suurempi kapasiteetti

3. Vähemmän viivettä

Joka osa-alueella 5G tuo 10-kertaisen parannuksen- tosin se myös säteilee huomattavasti enemmän kuin 10 kertaisesti. EU pyrkii maaseudulla 700 megahertsin taajuuteen ja 3,5 gigahertsiin kaupunkien keskustoissa sekä paikallisiin alueisiin 26 gigahertsin taajuuksiin, joissa näköyhteys on tukiaseman ja laitteen välillä.

Korkeampi taajuus ja erityisesti 3,5 Ghz sekä 26 Ghz merkitsevät lyhyempää aallonpituutta, josta seuraa heikompi kantama ja läpäisevyys. Signaalin saaminen asuntoihin tulee vaikeutumaan entisestään.

Se merkitsee, että antenneja ilmestyy taajemmin kuin 4G:n kohdalla. On tulossa jopa joka katuvalotolppaan lähettimiä joillakin alueilla. Säteilyn määrä tulee kasvamaan todella paljon.Lisäksi 5G-kotilaajakaista merkitsee, että omakotialueilla moni hankkii oman vastaanottimen talon seinään. Modeemi on integroitu ulkoantenni. Sisällä on reititin. Nopeus 750 mbittiä/sek. Kustannus on n. 500-700 euroa/ 35 euroa/kk. Tämä tulisi alueille, joille kuituyhteyttä ei kannata rakentaa siis kiinteistökohtaisesti.

Turvaohjeita


Tukiasema säteilee koko ajan, mutta kännykkä säteilee erityisesti kun sillä soittaa tai on netissä. Älypuhelimet säteilevät kaiken aikaa ja huomattavasti enemmän kuin ns. tyhmät kännykät.

Lentotila tai puhelimen sulkeminen lopettavat säteilyn.

1. Kun puhuu kännykkään, tulisi käyttää handsfree-laitetta tai kaiutinominaisuutta.

2. Kännykän käyttöohjeiden mukaan kännykkää ei saa pitää kiinni päässä tai korvassa, 1-2 cm.

Sitä ei kannata pitää lähellä sydäntä tai sukuelimiä. Sama viime mainitun osalta koskee kannettavaa tietokonetta.

3. Kännykkään puhuttaessa, pidä antennipuoli pois päin itsestäsi, jotta laite saa paremman kontaktin tukiasemaan. Soita sisätiloissa ikkunan äärellä, jotta syntyy hyvä yhteys tukiasemaan. Mitä huonompi yhteys, sitä enemmän laite säteilee.

4. Autossa, linja-autossa, junassa tai raitsikassa ei kannata käyttää kännykkää tai vastaavaa laitetta, koska laite nostaa tehojaan katvealuetta muistuttavassa tilassa.

5. Kännykkä tai pc kannattaa sulkea yöksi tai laittaa se lentotilaan. Muussa tapauksessa laite hakee koko ajan yhteyttä tukiasemaan. Yöksi laite kannattaa siirtää toiseen huoneeseen. Sen voi myös sulkea.

6. Kouluissa kännykkä tulisi laittaa kännykkäparkkiin tai sulkea koko koulupäivän ajaksi. Toinen mahdollisuus on laittaa laite lentotilaan. Lentotilassa yhteys tukiasemaan on poikki. Ranskassa ja Ruotsissa kännyköitä ei kouluissa saa yleensä käyttää. Tyhmintä kouluissa on se, jos oppilas kännyllään kuvaa asioita ja wi-fi asema poimii ne, siirtäen ne oppilaan pc:lle tai kannettavaan.

7. On olemassa langaton kotipuhelin (dect-puhelin). Se säteilee kaiken aikaa, joten sitä ei voi suositella. Kantomatka n. 50 metriä.

8. Jos sinulla on langallinen kotipuhelin, älä luovu siitä. Jos sellaista ei ole, mutta haluat sen tyyppisen, voit hankkia sen näköisen pöytäpuhelimen, jossa on sim-kortti. Tämän puhelimen etu on se, että voit luuri kädessä puhua turvallisemmin, hinta n. 100 euroa. Tosin sekin säteilee, joten sen paikka ei ole makuuhuoneessa. Yöksi sekin on hyvä sulkea. Puhelin on siis kotona ja verkkovirralla.

Siihen voi omasta kännykästä tehdä soiton siirron.

Herkät ihmiset saattavat saada elektromagneettisesta säteilystä erilaisia oireita mm. päänsärkyä, unihäiriöitä jne. Lisäksi on joillakin ilmennyt sydän rytmihäiriöitä, tinnitusta, kuulo heikkenemistä sekä erilaisia silmäoireita. Puhutaan eräänlaisesta sähköyliherkkyydestä.

Tällaisia oireita ei ilmene suinkaan kaikilla. On olemassa erilaisia herkkyyksiä eri asioille. Säteilyn pitkäaikaisvaikutuksista ei vielä tiedetä tarpeeksi. On kuitenkin todettu, että säteily on mahdollisesti karsinogeenistä (WHO). Matkapuhelinyhtiöt ovat joutuneet jo nyt erilaisiin oikeudenkäynteihin, koskien tukiasemien sijoittelua ja terveysongelmia.


5G:n tarve

Kuka tarvitsee 5G-verkkoa? Esineiden Internet (IOT internet of things), itseajavat autot, älykäkkäät kaupungit, itseohjautuvat koneet ja tehtaat, virtuaalitodellisuus, yritykset ja pelaajat. Mikrobitti-lehden numerossa 5/2018 sivulla 52 todetaan, että 5g tulee ensisijaisesti esineiden internettiä varten, ihmiset pääsevät nauttimaan siitä siinä sivussa. Sivulla 55 Aalto-yliopiston tutkija Jukka Manner on sitä mieltä, että 5G:n kanssa on lähdetty hätäilemään. Hän myös katsoo, ettei 5G:tä edes tarvita, koska 4G riittää vuosien ajan eteenpäin. Manner pitää hanketta lähinnä yrityselämän hankkeena.

Monissa maissa mikrosäteilyyn suhtaudutaan varauksin ja varovaisesti. Näin tulisi olla myös meillä. Toisin kuitenkin näyttää käyvän. Epäilijöitä pidetään häirikköinä ja turhaan vastustelijoina jopa pelon lietsojina. Kehitystä ei saa pysäyttää todetaan operaattorien suulla. Media näyttää olevan operaattorien ja ns. virallisen tiedon kannalla. Kriittisyys loistaa poissaolollaan.

Onneksi jotkut ovat heräämässä, jopa vallanpitäjät, kuten mm. ryhmä Ohion pormestareita, jotka ovat vastustaneet 5G-tukiasemien pystyttämistä omissa kaupungeissaan.


Terveysuhka

Vakavan huolensa”ilmaisevia tutkijoita on yli 200 ja he edustavat 41 eri maata.

Tutkijoiden mukaan 5G:n mahdollistama esineiden internet, johon myös itseohjautuvat autot kuuluvat, tarkoittaa 10-20 miljardia uutta yhteyttä ja tämä kaikki yhdessä lisää olennaisesti altistumista sähkömagneettisille kentille ja säteilyfrekvenssille.Säteily nostaa tutkijoiden mukaan syöpäriskiä ja solun stressivasteita; edesauttaa haitallisten vapaiden radikaalien lisääntymistä; lisää geneettisiä vaurioita ja aiheuttaa rakenteellisia ja toiminnallisia muutoksia sukuelimiin; lisää oppimis- ja muistihäiriöitä sekä muita neurologisia häiriöitä.

Sveitsiläisen Geneven kantonin parlamentti päätti vuonna 2019, että sen alueella sijaitsevat 5G-hankkeet keskeytetään ja että niitä saa jatkaa vasta, jos saadaan mobiiliteollisuudesta riippumatonta tutkimusnäyttöä 5G:n vaarattomuudesta ihmiselle ja eliöstölle.

Suomessa raja-arvo on 1000 µW/cm2. Useissa maissa raja-arvo on jopa 100 kertaa pienempi: 10 µW/cm2.

Näissä maissa on tutustuttu langattoman säteilyn muihin kuin lämpövaikutusten aiheuttamiin haittoihin ja säteilyä koskeviin tutkimuksiin. Lämpövaikutukset arvioidaan laskemalla kudoksiin imeytyvä teho SAR-arvolla. STUK pohjaa kaikki kannanottonsa pelkästään SAR-arvoihin.


Sveitsi 9,5 Liechtensteinm9,5 Luxemburg 9,5 

Kiina 10, Puola 10, Italia 10, Venäjä 10, Bryssel 10.Vetoomus: On epäeettistä ja vastoin monta kansainvälistä sopimusta pakottaa ihmiset ja koko väestö voimakkaan 5G-säteilyn altistumiseen, kun nykytieteen valossa, aiempien järjestelmien vaikutukset voivat aiheuttaa erittäin vakavia seurauksia.

Rainer Nyberg psykologi, VTM professori emeritus

Vaasa

Lennart Hardell

LT, PhD. dosentti, syöpäkirurgi, professori

Örebro

Tutkijat ovat osoittaneet, että mikroaaltosäteily langattomasta tekniikasta aiheuttaa oireita kuten univaikeuksia, epänormaalia väsymystä, ahdistusta, keskittymisvaikeuksia, muistihäiriöitä ja useasti ns. psyykkistä huonovointisuutta. On väitetty, että syöpä yleistyy, mehiläiset kuolevat, miesten hedelmällisyys laskee, ihmisen dna viottuu.

Kuitenkin EU:n raportissa (PE 646.172-febr. 2020) todetaan: ”Ei-ionisoivilla taajuuksilla näyttäisi olevan haitallisia ei-lämpövaikutuksiin perustuvia, biologisia vaikutuksia ihmisille, eläimille sekä kasveille, tasoilla jotka alittavat viralliset kynnysarvot.” Päätöslauselmassa suositellaan ryhtymään kaikkiin sopiviin toimenpiteisiin, joilla voidaan vähentää EMF-altistusta (varsinkin matkapuhelimista) ja suojelemaan erityisesti lapsia ja nuoria, koska heillä näyttäisi olevan suurin riski saada altistuksesta pään alueen kasvaimia.”TS 20.2.2020

Lääketieteen ja biokemian emeritusprofessori Martin Pall esitelmöi lokakuussa 2019 Helsingin yliopistolla 5G:n terveysvaikutuksista. Hänen mukaansa langattomat laitteet tuottavat pulssimaista säteilyä. Pulssimainen säteily aiheuttaa enemmän biologisia haittoja kuin saman intensiteetin tasainen säteily. Mitä älykkäästä laitteesta on kyse, sitä pulssimaisempaa sen säteily on. Hän toteaa, että 5G-teknologia on erittäin pulssimaista ja siten se on haitallisempaa kuin aiemmat sukupolvet. Pallin mukaan terveyshaittoja on useita mm. hedelmättömyys, hermoston viat ja kasvaimet.

Huolta on herättänyt politiikkojen ja tutkijoiden välinpitämätön asenne langatonta säteilyäkohtaan. Kun säteily ei synnytä kuumuutta, on arveltu, ettei se voi olla haitallista ihmisille.

Viime vuosina olemme kuitenkin saaneet kuulla hyönteisten ja lintujen määrän vähenemisestä. Onko niin, että langaton säteily haittaa eliöitä ja eläimiä tavalla, jota ei ole riittävästi tutkittu.

Lisäksi miesten steriliteetti on kasvanut huolestuttavasti. 

STUK

Säteilyturvakeskus toteaa: Radiotaajuisen säteilyn terveysvaikutuksia on selvitetty tuhansissa tutkimuksissa. Tämänhetkisen tiedon mukaan matkapuhelimen säteily ei aiheuta haitallisia terveysvaikutuksia missään käyttötilanteessa. Radiotaajuisen säteilyn ainoa tunnettu vaikutus ihmiseen on kudosten lämpeneminen. Suomessa sovellettavat enimmäisarvot suojaavat liialliselta lämpenemiseltä. Kuitenkin nettisivuillaan STUK mainitsee: Matkapuhelinten terveysvaikutuksiin sisältyy toistaiseksi joitakin epävarmuuksia. Tämän vuoksi STUK suosittelee välttämään etenkin lasten turhaa altistumista matkapuhelimen säteilylle.

Toisin sanoen STUK ei ole varma siitä, aiheuttaako elektromagneettinen radiotaajuussäteily terveydellisiä haittavaikutuksia. Luulisi, että asiaa kannattaisi tutkia. Onhan maailmassa tehty jo tuhansia tutkimuksia kyseisen säteilyn terveysvaikutuksista. Niissä on todettu, että kyseinen säteily on haitallinen. 

Valvonta kasvaa

5G ei ole vain langattoman infrastruktuurin päivitys; se on jättiharppaus kohti kaikenkattavanteknologisen valvontaverkon pystyttämistä ja asentamista. Tarkoitus on kattaa koko planeetta – myös maaseutualueet – 5G-sähkömagneettisella peitteellä niin, että sen vaikutuksia ei voi paeta yksikään tällä planeetalla elävä.

Syvempi taso koskee todella kattavan teknologisen valvontaverkon rakentamista. Sen lopullinen tarkoitus on tietää, mitä sinä puhut ja teet omassa kodissasi tai autossasi jne. Toisin sanoen olemme matkalla täydelliseen isoveliyhteiskuntaan. Useimmat ihmiset eivät ymmärrä mitä on tekeillä. Kyse on paitsi valtavasta terveysriskistä myös yksityisyyden menettämisestä.

”Tämä johtaa vain yhteen asiaan: teknologia joutuu sellaisten ihmisten käsiin, joilla on vain vähän tai ei lainkaan tunnonvaivoja, jotka ovat tyytyväisiä käyttäessään sitä edistämään omia päämääriään ja orjuuttamaan toisia. ” Eräs tekijä on myös uusien satelliittien lisääminen, liittyen juuri 5G-verkkoon. 5G tulee olemaan suuri askel, jonka vaikutukset tulevat yllättämään kaikki ihmiset. Kyseessä on perkeleellinen suunnitelma ihmisten orjuuttamiseksi ja valvomiseksi. Mahdollista on paitsi ns. robottien ohjailu niin myös ihmisten robotointi sirujen avulla.

Raamatullinen näkökulma 

Raamatullisesti ihmiskuntaa ollaan viemässä sellaiseen valvontaverkkoon, jossa jokaista mikrosirua voidaan valvoa on se laitteissa tai ihmisissä. Mobiilimaksaminen ja setelitön kaupankäynti on tulossa aina laajemmin käyttöön. 5G on osa tätä teknologista siirtymää. Pohjoismaissa on ehkä suurin uhka olla koealueena. Raamatun Ilmestyskirjan 13.luvussa on kuvattu sellainen tilanne, jossa vain pedonmerkin vastaanottaneet ihmiset voivat ostaa ja myydä. Kyse on mitä ilmeisimmin ihonalaisesta mikrosirusta.


Tämä on vaarallinen agenda, jonka takana ovat paitsi teleoperaattorit myös glopalistiset kaupalliset edunvalvojat. Ihmisten tulisi herätä pian, sillä teleoperaattorit pyrkivät nopeasti asentamaan lähettimensä. Vuosi vuodelta teknologinen kehityksemme kiihtyy. Digitalisaatio vie ihmiskuntaa nyt sellaiseen suuntaan, jossa itsemääräämisoikeutemme joutuu uhanalaiseksi.


Kehoitus

Vastusta 5G-tukiasemien pystyttämistä asuinalueellesi. Ota yhteys alueesi päättäjiin ja varoita heitä.

Ota yhteys kansanedustajiin ja terveyden valvontaviranomaisiin. Terveysriskien osalta voi vedota mm. siihen, että monissa maissa 5G on vastatuulessa, koska mikrosäteilyä pidetään vaarallisena mm. Kiina, Puola sekä muutamat muut maat.

Suomessa tukiasemia on koulujen pihojen välittömässä läheisyydessä. Italia ja Ranska eivät salli tällaista. Niissä maissa on suojaetäisyys 500-1000 metriin.


Katso myös mm.:

https://taakka.net/valvontakoneisto/ihmisten-taydellinen-valvonta/

Suosittelen tarkempia lisätietoja sivustolta:

https://5gtieto.fi

Isoveli valvoo

Yleistä

Pyörä keksittiin jo varhaisella ajalla. Keksinnöt ovat seuranneet toisiaan. Viimeisenä vuosikymmenenä on nähty mikrosirun voittokulku alalla kuin alalla. Tietokoneet ja sen myötä erilaiset prosessorit ovat jokamiehen laitteita. Digitaalinen vallankumous on tosiasia. Tekoäly on korvannut inhimmillistätyötä ja ajattelua. Tietokoneiden arvioitiin vähentävän työtä. Se on sitä tehnytkin, mutta kuitenkin erilainen seuranta on kasvanut. Rengistä on tullut isäntä.

Laitteiden valmistajat tuovat markkinoille mitä ihmeellisimpiä laitteita. Erityisesti langattomat elektromagneettista säteilyä tuottavat puhelinsovellutukset kuuluvat ihmisten arkipäivään. Vaikea kuvitella elämää ilman kännyköitä. Niiden myötä ympäristöön ovat ilmestyneet erilaiset tukiasemat ja antennit. Puhelinoperaattorit ovat kiireellä viemässä yhteiskuntaa valtavaan langattomaan tietoverkkoon, joka perustuu paitsi tukiasemiin myös valokuituyhteyksiin.

Isoveliyhteiskunta on tulossa. Esimerkiksi lääketieteessä implantit voivat tuoda suurta hyötyä.

Rikollisuuden ehkäisemisessä kulunvalvonnan kasvu saattaa vähentää rikoksia ja helpottaa niiden selvittämistä. Kaikki tulee viemään meitä kuitenkin orwellilaiseen yhteiskuntaan, jossa joku tai jotkut tietävät meistä paljon. Miten voidaan varmistua, ettei meistä tehdä operaattorien kauppatavaraa. Toisaalta tietoturvariskit kasvavat. Kuka kerää ja mitä tietoa. Esimerkiksi laitteilla voitaisiin selvittää, mitä jääkaappia käytetään ja mitä siellä säilytetään. Tietojen keruu 5G-verkolla on tulossa. Kuka valvoo verkon käyttöä.

Raamatullisesti olemme menossa yhdentyvään maailmaan, jossa satelliitit ja erilainen seuranta kasvaa. Raamattu puhuu 666-järjestelmästä, jolla pyritään kaikkien ihmisten valvomiseen ja robotoimiseen. Jo nyt on mahdollista luoda kyborgeja. Älykkäitä ohjattavia ihmisiä, jotka tekevät mitä käsketään. Kysymys on ihonalaisista siruimplanteista, joissa on kaikki mahdolliset yksilön tiedot niin terveys- kuin pankkitiedot. Tämä tulee tahdomme tai emme. Aika on pitkälle kulunut. Elämme lopun aikaa. Se merkitsee vanhan väistymistä uuden uljaan teknologian tieltä. Kyse ei ole vain teknologiasta, vaan myös moraali- ja ihmiskäsityksen muutoksesta. Ihmisestä on tehty keskiö-tosin ei lopulta hänen parhaakseen vaan hänen valjastamiseksi systeemin rattaaksi.

IOT (Internet of things)

Merkitsee esineiden internettiä. Näitä tullaan ohjaamaan mobiiliviestinnän keinoilla mm.

Useimmissa kaupungeissa rakennetaan älykkäitä liikenne- ja viestintäverkkoja, johon voi lisätä myös energiaverkon. Dubaissa kuitenkin ollaan jo pitemmällä. Siellä ollaan otettu jo ensi askeleet älykkään kaupungin rakentamisessa. Se tarkoittaa uudenlaista yhteyttä asukkaiden ja kaupungin välillä. Artificial intelligence (AI). On luotu virtuaalinen henkilön avustajapalvelu, joka käyttää älypuhelinsovellusta. Se on yhteydessä kaikkiin Dubain julkisiin palveluihin.

Kasvojen tunnistusohjelmat, Kiina

Kiina kykenee kontrolloimaan kansalaisiaan tarkemmin kuin mikään yhteiskunta koskaan historiassa.

Kiina on sanonut, että se haluaa luoda kansalaisrekisterin, jossa jokaisella kiinalaisella on henkilökohtainen pistesaldo. Sosiaalinen pisteytysjärjestelmä. Systeemi tulee käyttöön koko valtiossa v. 2020. Saldo kasvaa, jos kansalainen käyttäytyy hyvin: maksaa pankkilainansa, ei kävele punaisia päin tai syö liikaa roskaruokaa. Pisteitä saa jos on nuhteeton Pisteet putoaa jos seurustelee rikollisen tai kristityn kanssa jne. Lukio numero 11 on monella tapaa Kiinan nykyaikaisin koulu. Sen näkee, kun katsoo ruokajonoa tarkemmin ja huomaa tiskille kiinnitetyt tabletin kokoiset näytöt.

Kiinassa: Isvisionin, suurimman shanghailaisen turvallisuusyrityksen, turvakameroita käytettiin tiettävästi kasvojentunnistukseen jo 2003 Tiananmenin aukiolla Pekingissä. Nyt yhtiöllä on hallituksen toimeksianto Kiinan koko 1,3 miljardin ihmisen väestön kasvojentunnistusjärjestelmän luomiseksi.

Jo nyt Kiinan suurimmassa kaupungissa Shanghaissa on kokeiltu tunnistusta, jossa risteyksessä punaisilla valoilla kadun ylittävät jalankulkijat kuvataan, nimetään ja rangaistukseksi kuvat julkistetaan läheisellä bussipysäkillä. Poliisin mukaan kokeilussa viime toukokuussa haaviin jäi 300 jalankukijaa. Uutistoimisto AFP:n mukaan järjestelmää on testattu myös muissa kaupungeissa. 

Intia: Biometrinen tunnistus

Intia haluaa luopua maksukorteista kokonaan ja ottaa käyttöön sormenjälkitunnustukseen perustuvan järjestelmän tuodakseen sadat miljoonat ihmiset pankkipalveluiden piiriin. Korttimaksut olisi tarkoitus lopettaa vuoteen 2020 mennessä. Katso myös raha ja mikrosiru-osiota.

Euroopan komissio

Haluaa siirtymäajan julkiseen kasvontunnistukseen 20.1.2020 

“Kuvantunnistuksen tekniikoiden nopea eteneminen on johtanut siihen, että järjestelmillä voidaan skannata suuriakin väkijoukkoja ja tunnistaa etsittyjä henkilöitä. Nyt Euroopan komissio haluaa kuitenkin ottaa väliajan tällaisten tekniikoiden käyttöönottoon.”