KoronavirusKoronarokotteesta


Kursivoidut tekstit toimituksen kommentteja

Tämä kirjoitus ei edusta mitään erityistä asiantuntijatahoa. Artikkelia täydennetään tarvittaessa.

1. Korona covid19 ja kuolinluvut

On selitetty, että kyseessä ei olisi mikään pandemia vaan joku tavallinen flunssan tapainen tauti.

Lisäksi on väitetty, etteivät kuolinluvut ole muuttuneet olennaisesti aiemmista.

Mielestäni tämä on vastuutonta, koska tilanne on todella paha monissa maissa. Virus on vaarallinen kaikille ja kohtalokas joillekin. Tarkkoja tilastoja ei minulla ole, mutta lehdistä voit lukea kuolleiden yli 600:n määrästä Suomessa. Tartunnat yli 40.000. Lisäksi pelko on pysäyttänyt yhteiskunnat.

2. Rokotevastaisuus ja Rna-rokote

Rokotteita on aina vastustettu. Ilman niitä ei kuitenkaan olisi selvitty tähän päivään asti. Mielestäni pitää tässäkin erottaa rokotevastaisuus yleensä ja erikseen rna-rokotevastaisuus. Kaikkea uutta on aina vastustettu. Kysymys on peloista. Rokotteet auttavat miljoonia, mutta saattavat sairastuttaa monia ihmisiä. Sodassakin kuolee aina ihmisiä. Yhteiskunnan kokonaisetu kulkee yksilön edun edellä. Ketään ei pakoteta ottamaan rna-rokotetta.

3. Koostumus jamahdolliset haitat

BionTech-Pfizerin RNA-rokote

Active Ingredient

nucleoside-modified messenger RNA (modRNA) encoding the viral spike glycoprotein (S) of SARS-CoV-2

Lipids

(4-hydroxybutyl)azanediyl)bis(hexane-6,1-diyl)bis (ALC-3015)

(2- hexyldecanoate),2-[(polyethylene glycol)-2000]-N,N-ditetradecylacetamide (ALC-0159)

1,2-distearoyl-snglycero-3-phosphocholine (DPSC)

cholesterol

Salts

potassium chloride

monobasic potassium phosphate

sodium chloride

basic sodium phosphate dihydrate

Other

sucrose

BionTech-Pfizerin RNA-rokote

16 v. ei sovi polyetyleeniglykolille allergisille 33 euron hinta vähintää -60 c astetta.

Pfizerinrokotteessa käytetään piikkiproteiinin lähetti-RNA:ta ja liposomikuljetinta.

Modernan rokote

18v. ” 54-62 euron hinta jääkaappi

Modernan rokotteessa käytetään piikkiproteiinin lähetti-RNA:ta ja liposomikuljetinta.

AstraZeneca

18v. 6 euroa/hlö jääkaappi

Ei tehoa yli 70 v. henkilöille. Astra Zenecan rokotteessa elimistöön viedään piikkiproteiinin geeni simpanssin adenoviruksesta muokatulla kuljettimella

Kaikissa tarvitaan n. kahden viikon kuluttua tehosterokotus.


4. Häviääkö se joskus? Voidaanko sitä skannata, jäljittää tai ladata? Onko siitä haittoja?

Voi lukea lisää mm. luominen.fi sivustolla on lääkäri Pekka Reinikaisen blogikirjoituksen, josta:

”Nämä uudet, juuri käyttöluvan saaneet, ovat nerokkaita täsmärokotteita eikä niissä todellakaan ole mitään ylimääräistä. Rokotteissa on VAIN viruksen avaimen valmistusohje (mRNA:n pätkä, joka ei ole elävä eli ei voi aiheuttaa tautia), joka kuljetetaan pienen rasvapallon sisällä ihmisen soluun, joka ryhtyy valmistamaan viruksen avaimia.

Ihmisen puolustusjärjestelmä havaitsee valmistetut vieraat avaimet, ja tuottaa vasta-aineita, jotka pikaliiman tavoin tukkivat mahdollisen hyökkäävän viruksen avaimet, jotka eivät enää mene lukkoon ja näin tautia ei tule. Kyseessä ovat turvallisimmat ihmisen koskaan valmistamat rokotteet,

koska niissä ei ole muuta kuin avaimen valmistusohje ja sekin on niin hauras, että pöydälle pudotessaan tämä mRNA:n pätkä tuhoutuu muutamassa minuutissa. Se ei myöskään voi tunkeutua ihmisen perimään vaan solun entsyymit tuhoavat sen nopeasti!”

TS:ssa oli 21.11.2020 juttu Rna-rokotteet avaavat uusia ovia, Jami Jokinen toim.

Tätä rna-rokotetekniikkaa ei ole aiemmin onnistuttu saamaan tuotantoon. Onko siten sadoista miljoonista ihmisistä tulossa koekaniineja. Hanna Nohynek THL:stä totesi, että mekanismi, jolla rokote toimii, on täysin uusi-siinä mielessä voi tulla yllätyksiä. Hän kuitenkin painottaa, että ihmiseen injektoitu rna tuhoutuu muutamassa päivässä. Siksi riskien ei odoteta olevan suuria.

Uusi tekniikka tuo mukaan myös teoreettisempia riskejä. Niihin kuuluu esimerkiksi autoimmuunitauti, jossa elimistö ryhtyy taisteluun vierasta perimää sisältäviä soluja vastaan. Nohynek toteaa, ettei ole näyttöä tällaisesta. Yhtään rokotetutkimusta ei ole tarvinnut keskeyttää turvahuolien vuoksi.

Mika Rämet Rokotetutkimuskeskuksesta sanoo, että teoreettisiin riskeihin kuuluu rna:n perimäaineksen siirtyminen osaksi solujen omaa perimäainesta. Rämet itse on valmis ottamaan rokotteen kun se hyväksytty (EMA).

Nohynek kertoo, että mahdolliset haittavaikutukset nähdään kuuden viikon kuluessa eli rokotetutkimusten aikana. Pitkäaikaisriskit olisivat todennäköisesti erittäin harvinaisia.

APU-lehden nrossa 51/2020 Nohynek totesi, että ”rokotteissa on keskitytty siihen, että niillä ehkäistään vakavaa koronaviruksen aiheuttamaa sairautta. Siinä ne toimivatkin testien perusteella tehokkaasti. Siitä ei ole vielä varmuutta, miten hyvin ne ehkäisevät tartuntoja. Myöskään ei vielä tiedetä varmasti sitä, kuinka paljon uudet rokotteet vähentävät viruksen tarttumista sen saaneesta ihmisestä toisiin ihmisiin.”


IL. 28.1.2021 Mika Rämet: ”Yleistä vakavaa haittavaikutusta ei näihin rokotteisiin liity. Nyt seurantaa on tehty jo niin pitkään. Pitää muistaa, että haittavaikutukset tulevat tyypillisesti viisi päivää, kaksi viikkoa rokottamisen jälkeen, harvoin enää kuutta tai kahdeksan viikkoa myöhemmin.”

---

Rämet edelleen: ”Se tiedetään jo nyt, että useimmin koronarokotuksiin liittyvät haittavaikutukset ovat rokotuspaikan punoitus, kuumotus, käden särky, kuumereaktio, lihaskipu, nivelkipu, kolotus ja päänsärky.”Hän toteaa, että riski sairastumiseen on kymmenkertainen verrattuna ohimenevään rokotehaittaan.5. Bill Gates ja Salaliitto

”Bill Gates, jonka säätiö on nyt suurin lahjoittaja WHO:lle ja antaa enemmän kuin yksikään valtio, ottaa johtoaseman vaatien, että jokaisen ihmisen maailmassa täytyy saada koronavirus-rokote. Vaikka hänellä ei ole lääketieteellistä pätevyyttä, hänellä on kohtuuton vaikutus maailman terveyspolitiikkaan. Hän ei kuitenkaan ole vielä vastuussa, joten liittykäämme taisteluun Covid-hysteriaa vastaan, jota tosiasiat eivät tue.”

Petri Paavola: ”Jos ei ymmärrä ja näe sitä yhteyttä, että koronavirus on etukäteen suunniteltu ja koronarokote kuuluu tähän suunnitelmaan, jonka kautta yritetään romauttaa kansallisvaltiota uuden maailmanjärjestyksen aikaansaamiseksi, niin silloin ei sitä ja näe, ja sen tähden ihminen eksyy kannattamaan uuden maailmanjärjestyksen hanketta tukiessaan näitä nykyisiä toimenpiteitä ja koronarokotetta. Jos joku vielä väittää näiden asioiden olevan salaliittoteoria hörhöjen huuhaata, niin silloin hänellä on tässä kohden iso sokea piste, niin sydämessään kuin silmissään. ”

Bill Gates on säätiönsä kautta sijoittanut ainakin20 mrd dollaria rokoteteollisuuteenja erityisesti Pfizeriin, joka yhdysvaltalainen lääkeyhtiö. Sillä on ollut myös Kiinan Wuhanissa Glaxo-yhtiö, jokasulautui Pfizeriin2018. Biontec on saksalainen yhtiö kuten myös Moderna. Astra on ruotsalainen yhtiö.

Sanoisin, että pandemia tarjoaa nyt mahdollisuuden tuoda geenirokotteet vauhdilla koko maailman ihmisille. Se on avaus johonkin uuteen aikakauteen, joka avaa portin transhumanismiin. Ihmisten kynnys nanoteknologian hyväksymiseen on madaltumassa. Vaikea kuitenkaan uskoa varsinaiseen salaliittoon ja maailmanhallituksen syntymiseen vielä tätä kautta.

Koronaepidemia on nyt tarjonnut rokoteteollisuudelle mahdollisuuden suureen rahastukseen ilman mahdollisia potilaskorvausvaateita. Valtiot ovat sitoutuneet korvaamaan rokotteiden mahdolliset potilasvahingot.

6. Pedonmerkkiasia ja 5G

Petri Paavola: ”Raamattu sanoo, että lopunaikana tulee aika, jolloin ei voi ostaa ja myydä ellei ole oikeassa kädessä tai otsassa pedon merkkiä. Raamatun sanan mukaan antikristus asettaa maan päälle pedon merkin ja pedon merkillä merkityt palvovat petoa (saatanaa antikristuksen johdolla). Kun David Spangler sanoi, ettei kukaan pääse sisälle uuteen maailmanjärjestykseen ellei hän palvo luciferia, niin se on sama asia, josta Raamattu puhuu pedon palvomisesta ja pedon merkin ottamisesta.”

Vaikea uskoa, että rna-rokotteen ottaminen olisi ns. pedonmerkki. Rokote sinänsä ei voi sisältää sellaista tallennusalustaa, joka voisi olla osa rahajärjestelmää. Se ei myöskään ole sellainen, johon voitaisiin ladata jotain ulkopuolelta esim. 5G:n kautta.

7. Kritiikki, WHO THL

Ihmeen vähän terveysalan ammattilaiset ovat rna-rokotteista lausuneet. Ilmeisesti WHO ja THL edustavat tahoja, joiden kanssa ei tahdota olla eri mieltä. Moni lääkäri pelkää leimautuvansa toisinajattelijaksi. Eläköityneet lääkärit ovat hekin kommentoineet hyvin vähän. Lisäksi kritiikkiä on tullut erityisesti ns. tee-se-itse ihmisiltä, jotka eivät ymmärrä proteiinisynteesistä juuri mitään.

Kannattaa olla varovainen näiden USA:sta tulevien viestien kohdalla. Ne edustavat usein silkkaa pelkoa ja sekaannusta.

Pekka Reinikainen on www.luominen.fi sivuston blogissa selostanut rna-rokotetta, josta nyt on kyse. Hänen mukaansa kyseessä erittäin turvallinen rna-rokote.

Mahdollista haitoista elina.hytonen.fi sivustolla lisää. Kyseessä ei ole asiantuntijan sivusto.

On epäilty myös rna-rokotteen vaikuttavan kantasoluihin. Vaikea sanoa maallikkona tästä mitään.

8. Ottaako vai ei

Jokainen itse ratkaisee ottaako rokotteen. Hoitajat, lääkärit, riskiryhmäläiset ovat ensimmäisinä rokotettavia. Allergisten ja raskaana olevien ym. kohdalla päätös lienee kielteinen.

9. Suomalainen nenäsumuterokote kehitteillä

Suomessa Itä-Suomen yo

Oxfordin yliopiston ja Astra Zenecan rokotteessa elimistöön viedään piikkiproteiinin geeni simpanssin adenoviruksesta muokatulla kuljettimella, Modernan rokotteessa käytetään piikkiproteiinin lähetti-RNA:ta ja liposomikuljetinta. Nämä rokotteet annetaan injektiona lihakseen, kun taas FINCOVAC-konsortion rokote annostellaan nenäsumutteena.

Tutkimusryhmän kehittämä adenoviruskuljetin on osoitettu turvalliseksi ihmisille, ja tutkijoiden perustamassa geenilääkeyritys Finvectorissa Kuopiossa on jo olemassa rokotteen tuotantoon tarvittava teknologia.

Ylä-Herttuala tähdensi, ettei tutkijoiden rokotehanke pyri kilpailemaan lääkejättien kanssa, vaan luomaan teknologia-alustan, joka tarvittaessa turvaisi ainakin suomalaisten rokotteet. – Sama teknologia soveltuu koronarokotteen lisäksi muiden vastaavien rokotteiden tuotantoon tulevissa pandemioissa.

Konsortion kehittämää rokotetta testataan parhaillaan eläimillä. Sen jälkeen edetään tutkimuksiin ihmisillä, ensin pienellä terveiden vapaaehtoisten joukolla ja myöhemmin isommilla potilasmäärillä. Ylä-Herttualan mukaan eteneminen riippuu viranomaisten vaatimuksista ja lisärahoituksesta, jota laajempi testaus vaatii. – On myös auki, missä päin maailmaa laajat testaukset toteutetaan, sillä ne vaativat ison väestön ja leviävän tautitilanteen.

Webinaarissa Ylä-Herttuala valotti myös koronaviruksen virologiaa sekä ihmisten ja koronavirusten yhteiseloa. Tämän virusperheen jäseniä on aika ajoin siirtynyt lepakoista ja jyrsijöistä väli-isäntien kautta ihmisiin. Ihmisillä aiemmin havaitut 4–6 koronavirusta aiheuttavat lähinnä lieviä hengitystieinfektioita. – Ne ovat niin vaarattomia, ettei niihin ei ole ollut tarvetta kehittää rokotetta.

2000-luvulla on sen sijaan ehditty säikähtää ihmiselle uusia, hengenvaarallisia SARS- ja MERS-koronaviruksia. Pandemian aiheutti lopulta kolmas eli nyt ihmiskuntaa piinaava SARS-CoV-2-virus.

10. Kiinasta lähtöisin

Tri LI-Meng Yan, varh. Covid 19 tutkija.

Nyt hän sanoi suunnittelevansa julkaista tieteellisiä todisteita osoittamaan, että virus on tehty laboratoriossa Wuhanissa.

"Genomisekvenssi on kuin ihmisen sormenjälki", hän kertoi ohjelmassa. "Joten tämän perusteella voit tunnistaa nämä asiat. Käytän todisteita... kertomaan ihmisille, miksi tämä on tullut Kiinan laboratoriosta ja miksi he ovat ainoat, jotka tekivät sen. "

Yan väitti myös, että ennen Kiinasta pakenemista hänen tietonsa poistettiin hallituksen tietokannoista. "He poistivat kaikki tietoni," hän kertoi ohjelmalle "Loose Women" väittäen, että ihmisiä on palkattu "levittämään huhuja minusta, että olen valehtelija".

Yuan Zhiming, Wuhanin virologisen instituutin johtaja, on aiemmin kiistänyt raportit, että virus levisi vahingossa hänen laitoksestaan. ”Tämä virus ei ole mitenkään voinut tulla meiltä,” Zhiming kertoi valtion tiedotusvälineille huhtikuussa.

11. Solulinjoista

Yllä viitatun artikkelin mukaan BionTech-Pfizerin RNA-rokotetta kehitettäessä ei käytetty abortoitujen sikiöiden soluja eikä kudosta. Rokotetta testattaessa käytettiin HEK-293 solulinjaa, joka on alkujaan, vuodelta 1973, peräisin abortoidulta sikiöltä. Tällaisia solulinjoja ei tarvita rokotteen tämänpäiväisessä tuotannossa. Modernan mRNA-1273-rokotetta kehitettäessä ja testattaessa käytettiin abortoitujen sikiöiden solulinjoja. Rokotteen tuotanto ei tarvitse abortoituja sikiösolulinjoja.

AstraZenecan AZD1222-rokote tarvitsee tuotantoonsa HEK-293 aborttisolulinjaa. Tätä käytettiin myös rokotteen kehittelyssä ja testaamisessa. Johnson & JohnsoninJNJ-78436735-rokote tarvitsee tuotantoonsa PER.c6 aborttisolulinjaa. Tämä solulinja on peräisin vuonna 1985 abortoidulta sikiöltä. Sanofi-GSK:n COVAX-rokote ei ole yhteydessä abortoituihin sikiöihin eikä niiden solulinjoihin.Rokotteen kehittelyssä on käytetty hyönteissoluja.CureVacin rokote ei tällä hetkellä käytettävissä olevien tietojen mukaan perustu abortoitujen sikiöiden solulinjoihin. Täysin selvää tämä ei kuitenkaan ole, kuten ilmenee Leah Hickmanin artikkelista ”What pro-lifers should know about COVID-19 vaccines” World-julkaisussa 30.11.2020.

Pekka Reinikaisen mukaan sikiöistä saadut solulinjat ovat vanhoja. Ne ovat parempia kuin eläimistä saadut solulinjat. Hän ei nähnyt asiaa eettisesti kyseenalaisena, että rokote on niistä ”kehitetty”.

Näkisin, että AstraZenecan rokote on huonoin tässä suhteessa, koska se tarvitsee tuotantoonsa aborttisolulinjaa.

12. Israelissa keksitty: UV-LED-VALOT TUHOAVAT KORONAVIRUKSIA:

https://www.jpost.com/health-science/tel-aviv-research-999-percent-of-covid-19-germs-dead-in-30-seconds-with-uv-leds-653315

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1011134420304942?via%3Dihub

Tel Avivin tutkimus: 99,9 % COVID-19-viruksesta kuollut 30 sekunnissa UV-LED-valoilla

Abstrakti UV-valoa lähettävät diodit (UV-LEDit) ovat kehittyvä tekniikka ja UV-lähde patogeenien inaktivoimiseksi, mutta matalat UV-LED-aallonpituudet ovat kalliita ja niillä on pieni fluoresenssi. Tuloksemme viittaavat siihen, että ihmisen koronaviruksen (SARS-CoV-2-korvikkeena käytetty HCoV-OC43) herkkyys riippui aallonpituudesta 267 nm ~ 279 nm> 286 nm> 297 nm. Muut virukset osoittivat samanlaisia tuloksia, mikä viittaa siihen, että UV-LED, jonka huippupäästöt olivat ~ 286 nm:ssä, voisi toimia tehokkaana välineenä taistelussa ihmisen koronaviruksia vastaan.Koronaviruksesta

Kiinan Wuhanissa on todettu vuoden 2019 lopulla keuhkokuumetapauksia, joiden aiheuttajaksi on tunnistettu uusi koronavirus (2019-nCoV). THL seuraa tilannetta ja päivittää sivuilleen tuoreimmat tiedot.

Uusi Middle East Respiratory Syndrome (MERS) -koronavirus todettiin ensimmäisen kerran syyskuussa 2012 Saudi-Arabiassa potilaalla, joka menehtyi vakavaan hengitystieinfektioon. 

Koronavirukset ovat joukko viruksia, joita on todettu sekä ihmisillä että eläimillä.

Tärkeä keino ehkäistä tartuntoja on myös hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen, kuten muidenkin tartuntatautien kohdalla. Kädet tulee pestä riittävän usein vedellä ja saippualla sekä tarvittaessa käyttää alkoholipitoista käsihuuhdetta.

Tämänhetkisen tiedon perusteella suurimmalla osalla sairastuneista henkilöistä on ollut vakava hengitystieinfektio, esimerkiksi keuhkokuume.

Taudinkuvaan on kuulunut

  kuumetta

  yskää

  hengenahdistusta

Joissakin tapauksissa on esiintynyt munuaisten vajaatoimintaa. Useilla sairastuneilla on todettu myös ripulia. Immuunipuutteisilla henkilöillä taudinkuva on saattanut olla epätyypillinen. 

Riskiä sairastua vakavaan MERS-koronavirusinfektioon lisäävät 

  diabetes

  sydänsairaus

  tupakointi


Flunssaon taudeista lievin. Se alkaa yleisimmin kurkkukivulla tai nenän kirvelyllä, joita seuraavat tyypillisesti nuha ja yskä. Kuumetta siihen ei välttämättä liity, mutta toisaalta lapsilla se voi nousta korkeaksikin. Vanhemmilla on ehkä vain kuumeinen olo.

Influenssa on taudinkuvaltaan usein flunssaa voimakkaampi. Se alkaa tyypillisesti nopeasti nousevalla korkealla kuumeella, johon voi liittyä lihaskipua, yskää ja päänsärkyä, nuhaa ei niinkään.

Koronatauti COVID-19:nalkaa tyypillisesti kuumella, kuivalla yskällä ja väsymyksen tunteella. Siihen voi liittyä myös päänsärky, nuha, kurkkukipu, hengitysvaikeudet, lihaskipu ja joissain tapauksissa myös ruoansulatusongelmat.

Koronavirusta ei siis pysty kotona tunnistamaan - varman diagnoosin saa vain laboratoriokokeella. 

Maailman johtavat tarttuvien tautien asiantuntijat ovat tällä hetkellä erimielisiä siitä, kuinka tappava koronavirus on. Koronavirukseen on menehtynyt ihmisiä.

Tarkan kuolleisuusluvun laskeminen on kuitenkin hankalaa. WHO onkin myöntänyt, että lukema muuttuu sitä mukaa, kun taudista ja sen levinneisyydestä tiedetään enemmän.

WHO:n mukaan noin 80 prosenttia koronavirukseen sairastuneista saa ainoastaan lieviä oireita. Eri maiden testauskäytännöt myös eroavat suuresti toisistaan, mikä hämärtää kokonaiskuvaa.