Raha ja mikrosiru

AJANKOHTAISTA:

Käteinen säilynee edelleen

Päivi Heikkinen Suomen Pankista toteaa, että maksujärjestelmämme on käytännössä riippuvainen kahdesta kansainvälisestä maksukortista. Jos ne pettävät, vaikutus koskee suurinta osaa väestöstä. Edelleen hän mainitsee, että käteisellä maksaminen on tärkeä varajärjestelmä, jos maksujärjestelmään tulee laajoja häiriöitä. Hänen mukaansa suurin uhka ovat rikolliset ja valtiolliset kyberuhat. Mitä digitaalisempi maksujärjestelmä on, sitä haavoittuvampi se on. Heikkisen mukaan Ruotsikaan ei ole hylkäämässä käteistä. Sen asema tullaan turvaamaan lainsäädännössä. (TS 12.2.2020)


Mikrosirut tulossa

Ihonalaisten mikrosirujen eli implanttien käyttöönotossa ja kehittämisessä on edetty nopeasti mm. Yhdysvalloissa. Sovelluksia on jo otettu käyttöön muuallakin. Seuraavassa implanttiuutisia. Voimme todeta, että teknologia on menossa nopeasti implanttien osalta hurjiin sovelluksiin. Rahanväärennöksiä liikkuu runsaasti markkinoilla. Ilmeisesti siruja tullaan myymään nimenomaan turvallisuus- ja  mukavuussyistä. Etunenässä ovat julkkikset , joita suuret laumat sitten seuraavat. Onko kyse muoti-ilmiöstä tulevaisuudessa. Miten pian pankkikortit joutavat eläkkeelle. Tuskin kovin pian. On kuitenkin hyvä tiedostaa, että "pedonmerkkitekniikka" on tulossa vääjäämättä. Raamattu tulee toteutumaan asteittain- tahdoimme tai emme.

Ruotsin tilanne

Ihon alle asennettavien älysirujen määrä kasvaa hurjaa vauhtia länsinaapurissa Ruotsissa. Viime kesänä noin 500 ruotsalaisella oli siru ihon alla. Nyt siru löytyy jo arviolta 3 000 ruotsalaiselta.

Sirun avulla voi matkustaa jo esimerkiksi junalla Ruotsissa. Kansallinen junayhtiö SJ alkoi keväällä tarjota mahdollisuutta maksaa sirulla.

Jowan Österlund Biohax-yrityksestä kuvailee kehitystä räjähdysmäiseksi. Österlund teki aiemmin tatuointeja ja lävistyksiä. Nykyisin suurin osa ihonalaisista siruista Ruotsissa on hänen asentamiaan.

Yrityksen myynti on kuitenkin vielä pientä ja Österlund joutuu asentamaan paljon siruja ilmaiseksi kiinnostuksen nostattamiseksi. Österlund sanoo ruotsalaisten olevan kuitenkin avoiminta kansaa maailmassa uuden teknologian mahdollisuuksille.

Esimerkiksi junalippuna käyvän sirun asentaminen maksaa noin 150 euroa. Kauppalehti 22.7.2018

Suomen tilanne

Ruotsalaisyritys Epicenter on tarjonnut kaikille työntekijöilleen käteen asennettavia siruja ilmaiseksi. Suomessa vastaavanlaisia siruja asentaa Lassi Sidoron kehonmuokkausstudio Scar.fi

Suomessa lähilukutekniikkaa hyödyntäviä NFC- ja RFID-siruja ihmisiin asentaa Scar.fi -kehonmuokkausstudion omistaja Lassi Sidoro. Noin 2 millimetriä leveä ja 6 millimetriä pitkä kapseloitu implantti asennetaan peukalon ja etusormen väliin applikaattorin avulla. Operaatio kestää vain noin 5-10 minuuttia ja sen hinta on 150 euroa.

Sidorolla on valikoimissaan kaksi erilaista sirumallia. RFID-tekniikkaa käyttävän sirun kantaja voi hyödyntää sirua kulunvalvonvonnassa, lisäksi sillä voi aktivoida erilaisia käyttöjärjestelmiä. Sirun avulla voi esimerkiksi avata oman tietokoneensa ilman pääsykoodeja, ottaa autonsa käyttöön ilman fyysistä avainta ja kuitata kodin turvallisuusjärjestelmän turvakoodin.

NFC-teknologiaa käyttävään sirutyyppiin voi puolestaan tallentaa tärkeitä tietoja, kuten esimeriksi käyntikortin, tiedot allergioista tai esimerkiksi pelastajien avuksi tarkoitetun elinluovutuskortin.

Ihon alle asennettava on herättää ihmisisissä ymmärrettävästi myös tietoturvaan liittyviä pelkoja. Sidoro vakuuttaa, että implantteja on mahdotonta etälukea.

”Implantin käyttäjä hallinnoi niiden sisältämää informaatiota. Sirujen lukumatka on niin lyhyt, että valvontakin on vaikeaa. Uhkakuvat eivät mielestäni ole realistisia.” 21.7.2018 Kauppalehti


Onko mikrosiru harmiton?

    1. Ravintolan asiakas
    2. Yökerhon asiakas
    3. Mikä on veri-chip
    4. Meksikon syyttäjänviraston työntekijät
    5. Mikrosiru jättää jälkensä
    6. Lääkärin palstalta koottua
    7. Linkkivinkki

PEDONMERKIN PROTOTYYPPI ON JO KÄYTÖSSÄ


Ihonalainen siru avaa ovet ravintolaan (Digitoday, 24.1.2005)

Glasgowilaisen yökerhon Bar Soban asiakkaat voivat jättää lompakkonsa ja henkilöpaperinsa kotiin, jos heillä on VeriChipin rfid-siru käteen upotettuna. Jos asiakas haluaa, baarimikko alkaa valmistaa asiakkaan suosikkijuomaa saatuaan ovella sijaitsevalta tunnistuslaitteelta tiedon saapujasta.

VeriChipin riisijyvän kokoisiin siruihin on talletettu henkilötunnus, jonka perusteella Bar Soba voi hakea järjestelmästään esimerkiksi henkilön nimen ja ostomieltymyksiä.

VeriChipin siruja käytetään monissa muissakin ympäristöissä, kuten amerikkalaisissa sairaaloissa henkilön terveystietojen hakemisessa. Siruja käytetään myös karjan ja kotieläinten seuraamisessa.

Yhdysvallat hyväksyi viime lokakuussa VeriChipin sirujen käytön. VeriChip haluaa sirunsa muun muassa Alzheimerin taudista, diabeteksesta ja monista muista monimutkaista hoitoa vaativista taudeista kärsiville.

Viime heinäkuussa VeriChip oli myynyt 7 000 ihonalaista sirua, joista tuhatkunta oli upotettu ihmisiin.


Maksusiru ihon alla

"Espanjassa, Barcelonalaisessa yökerhossa on otettu käyttöön ihon alle sijoitettava maksusiru. Applied Digital Solutionin Yhdysvalloissa kehittämällä VeriChip-maksusirulla maksetaan liikuttamalla esimerkiksi kättä skannerin edessä. Drinkit ja sisäänpääsymaksu laskutetaan automaattisesti sirun käyttäjien pankkitileiltä.

Valmistajan mukaan siru voidaan sijoittaa mihin tahansa ruumiinosaan. Villeimmissä visioissa ihon alle sijoitettavien sirujen uskotaan korvaavan tulevaisuudessa jopa luottokortit. Siruun voidaan tallentaa myös esimerkiksi sitä kantavan henkilön terveystietoja, joista on apua onnettomuuksien yhteydessä." Mikrobitti syys/2004

Baja Beach Club in Barcelona, Spain Launches Microchip Implantation for VIP Members
Violet Jones/Infowars.com April 7 2004
Vapaa käännös osasta juttua:

Baja Beach Club Barcelonassa, Espanjassa aloittaa mikrosirujen implantoinnin VIP-jäsenille
Baja Beach Clubin omistaja Conrad Chase halusi jotain ainutlaatuista VIP kanta-asiakkaidensa henkilöllisyyden tunnistamiseksi. Muilla klubeilla oli erikoiset jalokivi tai avainketjut, mutta hän oli etsimässä jotain erityistä. Aivoriihen jälkeen hän päätyi ajatukseen implantoida VIP jäsenensä VeriChipin implantoitavalla mikrosirulla.

Alex oli puhunut monta kertaa vuosien aikana siitä miten tekemällä sirusta "hauskan" ja miten antamalla sille eliittileiman (status=asema), alkaisi pian koko nuoriso vaatia vanhemmiltaan, että nuoret saisivat implantin, jotta olisivat muodin mukana joukossa. Baja Beach Club ja Chase ovat osoittaneet, että tuo trendi on alkanut.

Kun puhuin herra Chasen kanssa tänä aamuna, hän kertoi minulle, että hänen implantin esittelynsä (launch) oli saanut kansainvälisen median huomion osakseen. Median tiedotustilaisuudessa hänet implantoitiin yhdessä tähtien kanssa, jotka esiintyvät TV-ohjelmassa, "Iso Veli", (kutsutaan "Grand Hermano") Espanjassa. Hän myös kertoi minulle, että hän oli ollut yhteydessä Veri Chip Companyyn… ( Yhtiössä on useita uusia sovelluksia kehitteillä mm. aseteollisuudessa).
 
--

Baja Beach Club on yksi Barcelonan kuumimmista yöpaikoista (yökerhoista). Webbisivu kuvailee sen VIP aluetta seuraavasti:

"Meillä on erityinen alue Baja Beach Clubissa ,joka on sallittu vain VIP -jäsenille. Olemme ensimmäinen diskoteekki maailmassa, joka tarjoaa VIP VeriChipin. Käyttämällä integroitua mikrosirua, VIP- jäsenemme voivat todistaa henkilöllisyytensä ja maksaa ruuat ja juomat tarvitsematta minkäänlaista dokumenttia (ID)."

(Jutun mukaan implantti maksaa 125 ? tai 153 $. Se asennetaan rokotuspiikin tapaisella laitteella. Lompakkoa ei enää tarvita ja ovista pääsee läpi sirulla)
Lähde, joka ei enää ole toiminnassa: www.prisonplanet.com/articles/april2004/040704bajabeachclub.htm

Mikä on VeriChip? (Impantti mikrosiru)

What is The VeriChip

Yhtiö : Applied Digital Systems Palm Beachi´ssä Floridassa

(Vapaa käännös)

"VeriChip" on pienennetty, ihonalainen radiotaajuuslaite (RFID), jonka tuleva käyttö on mahdollista erilaisissa turvallisuus-, raha- ja muissa sovelluksissa. Noin riisinjyvän kokoisena, jokainen VeriChip (siru) sisältää ainutlaatuisen todentamisnumeron ja on käytettävissä monenlaisissa muodoissa (formaatti). Todentamisnumeron saa selville kuljettamalla sopivan lukijalaitteen VeriChip´in yli. Pieni määrä radioaaltoenenrgiaa lukijasta kytkee virran lepotilassa olevaan VeriChip-siruun, joka sitten säteilee radiotaajuudella siirtäen viestin todentamisnumerosta."

Lisätietoa:
http://www.4verichip.com


Verichip: Pedonmerkki Mikrosiru Implantit

VeriChip: Mark of the Beast Microchip Implants
artikkeli:Uri Dowbenko (toim:n vapaa käännös)

Meksikon yleinen syyttäjä ja enemmäin kuin 100 työntekijää hänen toimistossaan ovat ottaneet VeriChip-merkkisen mikrosiruimpalantin (ID) ihonalle "turvallisuuden" tähden.

Siru oli alun alkaen kehitetty karjan ja kotieläinten jäljittämiseen, ja nyt meksikolaiset, liittovaltion yleisen syyttäjän virastossa, ovat antaneet implantoida itseensä mikrosirut, kertoo Antonio Aceves, pääjohtaja Solusat´issa, yhtiössä joka toimittaa VeroChip mikrosirut Meksikossa.
 
Riisinjyvän kokoiset sirut implantoitiin yleiseen syyttäjään kenraali Rafael Macedo de la Conchaan ja 160 hänen työntekijäänsä. Macedo sanoi, että siruja vaaditaan, jotta pääsee sisään uuteen liittovaltion rikosten vastaiseen info-keskukseen, joten valinta oli selvä --- otat siruimplantin tai menetät työsi.

Solusatin Aceves sanoi, että yhtiö haluaa varustaa Meksikon hallituksen virkamiehet implanttisiruilla, jotta heidän sijaintinsa voidaan paikantaa missä ja milloin tahansa, mutta tämä VeriChip-teknologia on vielä kehitteillä.
Sirut , tuottaa floridalainen VeriChip yhtiö, tytäryhtiö Applied Digital Solusations Inc:lle (ADSX), käyttävät RFID -teknologiaa, jota voidaan lukea lukijalaitteella (skannerilla).
Lähde, joka ei enää toimi: www.conspiracyplanet.com/channel.cfm?channelid=74&contentid=900

Mikrosiru jättää jälkensä

CBN News The Christian Broadcasting Network-sivuilta voit seurata engl.kiel:stä keskustelua sirusta ja implantista.
A Microchip Makes Its Mark: VeriChip & the Beast, By Dale Hurd Vapaa käännös osasta juttua. Mikrosiru jättää jälkensä: VeriChip ja Peto
---
GPS- paikannuslaite on nykyään liian suuri mahtuakseen pieneen VeriChip´iin, mutta pienennys on luultavasti vain ajan kysymys. Jotkut uskovat , että kehon sisäinen paikannuslaite voisi estää kidnappaukset. "Olemme saaneet kuudelta latinalaisen Amerikan maalta kahden viikon sisällä pyynnön, että me tekisimme ihonalaisen integroidun teknologian, " Bolton sanoi (varapresidentti, dr. Keith B. Applied Digital Systelm´istä).
Kuitenkin ajatus jäljitettävyydestä ja kehossa olevista tärkeistä tiedoista saa monen ihmisen karvat pystyyn. Se muistuttaa joitakin Raamatun pelottavasta profetiasta koskien pedonmerkkiä.

Ilmestyskirjan 13. luvussa sanotaan, että peto saa jokaisen" ottamaan vastaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa, niin ettei kukaan voi ostaa tai myydä ilman merkkiä, joka on pedon luku tai nimensä luku… hänen lukunsa on 666."
 
Jotkut kristityt ovat hyökänneet Applied Digital´ia vastaan, koska he ovat tehneet sellaista, jonka jotkut pelkäävät olevan pedonmerkin prototyypin. Onko tällä sirulla, sellaisena kuin se nyt on, jotain yhteyttä Ilmestyskirjan profetian kanssa? CBN-uutiset kysyi asiaa professori Joseph Kickasolalta Regent University´stä (yliopistosta).

Kickasolan mukaan nämä sirut eivät ole sellaisia. Hänen mielestä Raamatun pedonmerkki on ostamista ja myymistä varten ja se on myös pakollinen, hallituksen vahvistama. Tässä suhteessa nämä mikrosirut ovat hyviin tarkoituksiin, kuten lääketieteellisiin tarkoituksiin, kuten kadonneita lapsia varten. Ne eivät ole ostamista ja myymistä varten, kuten on kuvattu Ilmestyskirjassa.
 
Ja Bolton painottaa ,että VeriChip on vapaaehtoinen. "Me elämme vapaassa yhteiskunnassa", hän sanoo. "Sinä voit joko valita tupakoinnin ( tai ei ). Sinä voit valita VeriChip-sirun hankkimisen. Joten on olemassa vapaus teknologian suhteen."
 
lähde: http://www.cbn.org/cbnnews/news/020131a.asp

toimituksen kommentti: Kuinka kauan kyse on valinnan vapaudesta? Kun Ilmestyskirjassa sanotaan: saa ottamaan, merkitsee se, että sirusta tulee haluttu suuren yleisön suosikki.


Lääkärin palstalta koottua

Dr. Joseph Mercolan (USA) kokoamia mielenkiintoisia artikkeleita koskien mikrosiruja ja implantteja:
Onko VeriChip pedonmerkki?
Is the VeriChip the "Mark of the Beast?"
(vapaa käännös)
Muutaman vuoden sisällä on kuluttajien käytettävissä palvelu, jolla kuluttajat voivat maksaa kaupassa ihonalaisella mikrosirulla. VeriChip-siru on noin riisinjyvän kokoinen, on Applied Digital´in uusi ihonalainen siru, joka voi jonakin päivänä korvata kaikki luotto- ja pankkikortit.
Pitkien jonojen sijasta asiakkaat voivat tehdä ostoksensa skannaamalla itsensä erikoisissa lukijalaitteissa. Vaikka VeriChip-sirulla on mahdollisuus lisääntyneeseen mukavuuteen, on jo ongelmia näköpiirissä. Aivan ilmeisin on mahdollisten käyttäjien valikoituminen, kun asiakkaiden ihonalle uptetaan VeriChip, merkitsee se tähystysleikkausta (elective surgery).

Myös Applied Digital on kiinnittänyt joidenkin peruskristittyjen (fundamentalist) huomion. He uskovat, että VeriChip liittyy raamatulliseen "pedonmerkkiin". On sanottu, että Saatana tulee eräänä päivänä pakottamaan ihmiset "ottamaan merkin" otsaansa tai käteensä voidakseen ostaa tai myydä tavaroita.
Applied Digitalin virkailijat sanovat sellaisen huolen olevan perusteeton, koska ihmisillä on sanansa sanottavana siitä, haluavatko he sirun kirurgisesti implantoiduksi.

Tämä oli Wired News uutinen 25.11.2003, jota Dr. Mercola seuraavassa kommentoi:
"Siitä on yli vuosi kun ensin postitin artikkelin ensimmäisestä tietokone ID-sirusta (henkilöllisyys), joka voitaisiin upottaa ihmisen ihon alle. Artikkelissa on todellinen kuva sirusta, joka implantoidaan ihmisen ihon alle.
Useimmat tietävät miten konehullu minä olen, mutta tämä on sellainen laite, jota tulen välttämään, olivat hyödyt siitä mitkä tahansa. Vaikka tämän tyyppiset implantoitavat tietokonesirut varmasti tarjoavat monia etuja mukavuuden kannalta, on tärkeätä todella miettiä seuraamuksia jäljitettävän laitteen, täynnä henkilökohtaista informaatiota, implantoimista omaan tai lapsesi vartaloon."
Lähde: www.mercola.com/2003/dec/6/verichip.htm

Jälkeläisen jäljittäminen mikrosiruilla
Tracking Junior With Microchips
Lähde: www.mercola.com/2003/oct/29/tracking_microchips.htm

Miten nanoteknologia tulee muuttamaan nykyisen terveydenhuollon
How Nanotechnology Will Change Health Care As We Know It
Lähde: www.mercola.com/2003/sep/6/nanotech_health.htm

Henkilöllisyyssiru valmis implantiksi
ID Chip Ready for Implant
Lähde: www.mercola.com/2002/apr/17/id_chip.htm
USA Today.com april 4, 2002 on kommentoinnin kohteena. Artikkelissa todetaan, että USA:n Elintarvike- ja lääkehallinto antaa luvat siruille, jos ne sisältävät lääketieteellisiä tietoja.
Dr. Mercola kommentoi artikkelia:

"Avainjae on Ilmestyskirja 13:6

Melkein kaikki nykyiset Raamatun käännösversiot sanovat:" …saa ottamaan merkin oikeaan käteensä (on his hand=päälle) tai otsaansa (on his…forehead=päälle)…"

Mielenkiintoista, että alkuperäisessä Kuningas Jaakon raamatunkäännöksessä sanotaan.
"… saa ottamaan merkin käteensä tai otsaansa (in their hand=sisäänsä …in their foreheads=sisäänsä…")

Tässä on jotain mietittäväksi. Useimmat tietävät kuinka laitehullu olen, mutta tämä on sellainen laite, jota vältän hankkimasta, olivat hyödyt mitkä tahansa."

Ihonalainen tietokonesiru on nyt saapunut
Under Your Skin Computer Chip Has Now Arrived
http://www.mercola.com/2002/mar/13/computer_chip.htm

Älä ota mikrosirua ihosi alle!