Homeopatiasta

​Lääk. lis. Pekka Reinikainen kertoi edelleen, että esim. homeopatia on keksitty jo v. 1755. Kyseessä on hoitomuoto, jossa samanlaisella parannetaan samanlainen.

Esimerkiksi erittäin laimennettu risiiniöljy- vesiliuos parantaa ripulisairaan. Tai sitten lyijymyrkytyksen uhrille annetaan erittäin laimennettua lyijyvesiliuosta. Jo nämä esimerkit osoittanevat, että kyseessä ei ole muu kuin erehdykseen perustuva hoitomuoto.

Laimennussuhteet ovat niin suuria, että vedestä tai alkoholista voi olla mahdoton edes erottaa mainittua alkuperäistä ainetta. Mikä sitten siinä voi parantaa sairaan. On selitetty, että homeopaattisessa hoidossa potensoidulla lääkkeellä on kyky vastaanottaa parantava informaatio joltakin toiselta aineelta, vaikka vaikuttava aine laimennuksessa häviää. Tämä osoittaa, että homeopatian takana on okkultismia eli salatiedettä, koska lääkeaineisiin on mahdollisesti loitsuttu alkeisvoimia. Rahat menevät Reinikaisen mukaan hukkaan.

Marjut Vironhovi kirjoittaa kirjassaan Vapaaksi valkoisen valheen verkosta s.52: "Kuten monissa muissakin demonisiin voimiin perustuvissa hoidoissa, ihminen alkaa oireilla ahdistusta, levottomuutta, unihäiriöitä, pelkotiloja jne. Siinä tapauksessa, että hom. lääke ei ole demonisoitu, se on ns. plasebo-lääke eli pelkästään maitosokeritabletti tai alkoholi-vesiliuosta, josta vaikuttava aine on laimennettu pois." Hän varoittaa, ettei ainakaan kenenkään kristityn pitäisi osallistua homeopatiaan.

Nykyään puhutaan myös biologisesta lääketieteestä, jolla tarkoitetaan hivenaine- ja vitamiinihoitoja. Lääk. lis. Pekka Reinikaisen mukaan vaarana on yliannostus, jolla voidaan jopa lisätä syöpäriskiä. Muistissa on beetakaroteenitutkimus, joka sittemmin todettiin täysin epäonnistuneeksi.

Suomalaisilla ei ole Reinikaisen mukaan sellaisia vitamiininpuutoksia, joita erityisesti tarvitsisi hoitaa. Ruuasta saa yleensä kaiken tarvittavan hivenaineen ja vitamiinin. Puhutaan myös iduista ja elävästä ravinnosta. Reinikaisen mukaan iduissa on ollut usein salmonellaa, joten hän ei suosittele niitä lainkaan. Yrtit ja yrttiteet sisältävät myös aineita, jotka yliannostettuina saattavat johtaa terveysvaurioihin. Esimerkiksi sveitsiläinen odottava äiti päätti synnyttä "ekovauvan". Niinpä hän joi kaksi litraa yrttiteetä päivittäin odotusaikana. Lapsi, joka syntyi, oli epämuodostunut. Reinikainen pitää sinänsä erittäin suotavana tuoreiden vihannesten ja hedelmien nauttimista. Hän toteaa myös, että ns. bioenergiaa ei ole todella olemassa kuin mielikuvituksessa. Samaa myyttistä linjaa noudattaa ns. biodynaaminen viljely, joka pohjautuu antroposofiaan eli okkultismiin. Kuvitellaan, että määrättyjen planeettojen ollessa määrätyssä suhteessa toisiinsa, olosuhteet kylvölle ym. ovat "kosmisesti" otollisia.