Akupunktiosta ym

Akupunktiota antavat myös lääkärit Suomessa ehkä vuosittain 50000 henkilölle. Kyseessä on Kiinasta kotoisin oleva hoitomuoto, jossa määrättyihin akupunktiopisteisiin työnnetään ohuita neuloja, joita liikuttamalla voidaan lievittää kipua jne. Terapian takana on kosmisen energian selitys, jonka mukaan ihmisessä saattaa olla tukkeutuneita kanavia. Vaikuttamalla näihin pisteisiin voidaan tasapainottaa energiavirtoja, jolloin kivut laantuvat.

Lääkärit Suomessa eivät pohdi hoidon pakanallista perustaa, vaikka se perustuu kiinalaiseen astrologiaan. Perinteinen kiinalainen akupunktiolääkäri käyttää hoidoissaan myös yrttejä, hierontaa, loitsuja ja amuletteja. Nämä kiinalaiset lääkärit käyttävät yleensä noiduttuja neuloja, jotta ihmisessä oleva demoni saataisiin näin poistetuksi (M. Vironhovi). Jos siis Suomessakin hoidon antaa shamaani tai okkultisti, on hoidettava todellisessa vaarassa. Vaarana ovat Reinikaisen mukaan myös katkenneet akupunktioneulat, joita on löydetty silloin tällöin potilaista. Sielunhoidossa on todettu, että kyseessä on okkultistinen hoitomuoto, joka avaa sielun portin. Kun rukoillaan tällaisen henkilön puolesta, Pyhä Henki ei pääse ikäänkuin "lasiseinän läpi". Kun hoitomuodosta sanoudutaan irti, saa potilas myös Pyhän Hengen hoitavan kosketuksen.

Akupunktion kaltaisia hoitomuotoja ovat mm. vyöhyketerapia (refleksologia) ja akupainanta sekä shiatsu- hieronta. Varsinkin vyöhyketerapia on saavuttanut suosiota myös monissa seurakunnissa. Kyseessä on hoitomuoto, jonka intiaanipoppamiehet eli shamaanit ovat kehittäneet.

Ajatellaan, että ihmisen ruumiinelimillä on ikäänkuin vastaavuutensa jalanpohjassa, kädessä, korvanlehdessä tai ikenissä. Hieromalla esimerkiksi kipeää isovarvasta voidaan lievittää pääkipua. Jokainen ymmärtää, ettei mitään vakavampaa sairauden syytä voida tällä tavoin poistaa.

Kyse on oletetuista heijastusalueista, joita käsittelemällä voidaan hoitaa mm. kipua. Varsinkin jos tällaista hoitoa antaa shamaani tai okkultisti, syntyy hoidettavalle hankaluuksia. Ongelmana on se, että he eivät välttämättä ensimmäisellä kerralla kerro omaa hengellistä suuntautuneisuuttaan. Joka tapauksessa näissä hoitomuodoissa kyse on okkultistisesta sielun portista, jota kristityn ei pidä avata. Kun näistä irtisanoudutaan, Herra Jeesus sulkee portin ja ihminen tulee kokonaan valkeuteen.