Geeniruoka

​Gene-watch UK-järjestön johtaja Sue Mayer on huolissaan erilaisista allergioista. "Me emme tiedä kaikkea näistä allergiaa aiheuttavista proteiineista,eli jotkut voivat päästä seulan läpi. -Tämä on myös kansanterveyskysymys. On mahdollista, että allergeeni leviää moniin eriin satokasveihin, ja silloin kuluttajan on sitä vaikea välttää." -Newcastlen yliopiston ruokakokeessa todettiin, ettei vieras DNA-aineisto pilkkoudu ruuansulatuselimistössä niin nopeasti kuin on luultu. - "Professori Arpad Pusztai kertoi brittiläisessä tv-ohjelmassa 1998 kokeistaan, joissa rotille syötettiin geneettisesti muunneltuja perunoita. Rottien ruuansulatuksesta löytyi huolestuttavia muutoksia." Tämä oman alansa johtava tutkija erotettiin välittömästi toimestaan skotlantilaisessa tutkimusinstituutissa, hänen datansa takavarikoitiin, hänet vaiennettiin moneksi kuukaudeksi ja ympäri maailman levitettiiin juttuja hänen ´seniiliydestään.´ Hän on todennut, ettei ihme, että kukaan nuori tutkija ei uskalla ryhtyä toteuttamaan hänen kokeitaan uudestaan. "Hänet, arvostettu ja kunnioitettu tiedemies pystyttiin nöyryyttämään maailmanlaajuisesti. Kuka haluaa itselleen saman kohtalon?" Suuri raha on geeniteknologian käyttöön oton puolella. Eräs teollisuuden väite on, että nälkäongelma voidaan tällä tekniikalla poistaa kehitysmaista. Todellisuudessa yhtiöt tavoittelevat vain suurempia voittoja. Geenimanipulointi saattaa pahimmillaan johtaa outoihin haittavaikutuksiin. Muunnellut kasvit voivat levittää perimäänsä muihin kasveihin. Ilmiö, jota ei voida hallita. Näkymät ovat siten pelottavia. Kehitysmaat vastustavat geenimanipuloitua viljaa, koska esim. siemen-vilja on aina vuosittain ostettava teollisuusmaista. Tämä johtaa aina suurempaan riippuvuuteen ja köyhyyteen.